Gezonde brownies

Recept uit het boek Lekker Gezond! van Ellemieke Vermolen

gezonde brownies
Mitchell van Voorbergen

Ellemieke Vermolen heeft een nieuw kookboek gemaakt: Lekker Gezond! * Het makkelijke familiekookboek. In het boek vind je niet alleen 80 recepten, maar ook tips en trucs om je kind(eren) meer groente te laten eten. Snel en makkelijk! Zoals deze gezonde brownies bijvoorbeeld. Een klein voorproefje uit het boek.

Ellemieke: "Gezónde brownies? Ja, dit zijn brownies die je je kinderen met een gerust hart voor kunt zetten. Er zit niets in wat ongezond is en ze zijn zó gemaakt. En lekker dat ze zijn!"

Voor 15 stuks / bereidingstijd: 15 minuten / oventijd: 35 - 40 minuten

NODIG:

  • 60 ml kokosolie, gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 200 ml plantaardige melk, op kamertemperatuur
  • 200 g speltbloem
  • 80 g cacao
  • 150 g xylitol (of een andere suikervervanger)
  • snufje zout
  • 80 g pure chocolade

EXTRA NODIG:

  • bakvorm (15 x 25 cm)
  • spatel

Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een bakvorm in met kokosolie.

Klop de eieren los en meng ze met de kokosolie, yoghurt en melk.

Meng de bloem met de cacao, het xylitol en zout. Meng deze droge ingrediënten vervolgens door de natte ingrediënten in de kom – doe dit met een spatel zodat je het beslag luchtig houdt.

Hak de chocolade in grove stukjes en spatel ze ook door het beslag.

Doe het beslag in de ingevette bakvorm en bak de brownie 35-40 minuten in de oven. Snijd de brownie in vierkante blokjes.

Auteur