Proteïne-piccolini’s

Makkelijk en lekker recept van Lot Beukers uit Afvallen zonder bullshit

Proteïne-piccolini’s recept van Lot Beukers
Melissa de Vos

Afvallen zonder dieet of valse beloftes, mét eerlijke en onderbouwde feiten over voeding en beweging. Lot Beukers heeft al duizenden mensen blijvend geholpen af te vallen. In haar boek Afvallen zonder bullshit vertelt Lot Beukers het zoals het is: voor afvallen bestaan geen toverdranken of wonderdiëten. Wat werkt dan wel? Minder eten dan je nodig hebt en bijhouden wat je eet & drinkt. Betekent dat nooit meer lekker eten? Zeker niet, het boek bevat veel recepten. Zoals deze 'proteïne-piccolini’s' bijvoorbeeld.

Bereiding

Ingrediënten voor 9 stuks

Voor de bodem

  • 100 g tarwebloem + 10 g extra om te bestuiven
  • 80 g magere kwark of skyr
  • 5 g bakpoeder
  • 3 ml olijfolie
  • 20 ml water
  • snufje zout

Voor de topping

  • 45 g pikante pizzasaus
  • 45 g geraspte mozzarella
  • Verse peterselie (optioneel)

Extra nodig 

  • keukenmachine of handmixer met deeghaken (optioneel)
  • bakpapier
  • ronde uitsteekvorm met een diameter van 8 cm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Zeef de tarwebloem in een kom. Doe de magere kwark of skyr, het bakpoeder, de olijfolie en het water en het zout erbij en kneed met je handen of met behulp van een keukenmachine of handmixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg zo’n 5 minuten rusten. 
  • Vorm het deeg met je handen tot een bol en bestuif het deeg rondom met wat extra bloem. Rol de bol tussen twee vellen bakpapier met een deegroller uit tot ca. 0,5 centimeter hoogte.
  • Steek er met behulp van de uitsteekvorm kleine rondjes voor de bodem uit. Rol het overgebleven deeg weer tot een bol. Kneed kort, bestuif eventueel met extra bloem, rol tussen twee vellen bakpapier tot een 0,5 centimeter hoge plak en steek er opnieuw met de uitsteekvorm kleine rondjes uit. Herhaal totdat je deeg op is.
  • Bekleed een ovenrooster met bakpapier en leg de bodempjes naast elkaar met voldoende tussenruimte erop. Verdeel de pizzasaus en geraspte mozzarella over de bodempjes.
  • Bak de piccolini’s ca. 13 minuten of tot ze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is. Garneer eventueel met wat peterselie naar smaak.
  • Top de piccolini’s eventueel extra af met wat je lekker vindt! Deze calorieën en macro’s zijn niet meegerekend.

Voedingswaarden

Energie 

70 kcal

Eiwit 

3,4 gram

Koolhydraten 

10,5 gram

Vet 

1,7 gram
 

Dit recept komt uit het boek Afvallen zonder bullshit van Lot Beukers.

 

Auteur 
Bron 
  • Het boek Afvallen zonder bullshit, Lot Beukers